martes, 11 de enero de 2011

Activitat proposada per treballar a l'aula de Primària


Dramatitzem el que passa a Lloret:
La segona activitat que proposem en aquest bloc per a l'estudi d'una localitat consisteix a dur a terme un seguit de dramatitzacions per tal que els i les alumnes puguin reflexionar i prendre decisions sobrer qüestions d'actualitat de la seva localitat.

Els objectius que proposem que els alumnes assoleixin amb aquesta activitat són:
- La reflexió i anàlisi de diferents situacions mediambientals d'actualitat que s'hagin plantejat prèviament a l'aula.
- El coneixement dels diferents òrgans de govern del poble i del funcionament dels plens de l'ajuntament.
- El coneixement de les mesures que es prenen desde l'ajuntament per tal de mantenir l'entorn natural de Lloret i que es plantegin quines prendrien ells.

Les situacions que els nens i nenes hauran de representar i resoldre seran proposades pel mestre juntament amb els alumnes i tenint en compte les problemàtiques locals que s'hagin tractat abans.

Prèviament, es programaria una visita a l'ajuntament de la localitat on es trobi l'escola per tal que els alumnes puguin conèixer el seu alcalde i el funcionament dels plens de l'ajutament. 
Aquest tipus d'activitat es duu a terme actualment a les escoles de Lloret de Mar.
El que es proposa que es faci amb els alumnes és que com a part final de l'activitat, els alumnes realitzin la dramatització a la sala de plens de l'ajuntament.

Avaluació. En aquesta activitat valoraríem que els alumnes haguessin:
- Reflexionat sobre qüestions mediambientals d'actualitat i haguessin analitzat les mesures proposades per l'ajuntament del poble per a donar solució a problemàtiques mediambientals del poble.
- Dut a terme la dramatització tenint en compte el comportament que han de tenir en un ple de l'ajuntament i en una reunió amb l'alcalde del poble.

No hay comentarios:

Publicar un comentario